Despre limba dacilor
Una dintre principalele teme ale controversei legate de rădăcinile poporului român este cea legată de limba pe care o vorbim. Conform poziției oficiale, limba română este născută din cea latină iar restul cuvintelor sunt împrumutate de la slavi, turci, unguri și așa mai departe. Desigur, conform susținătorilor acestei variante, noi nu mai avem aproape nimic de la daci - doar o mână de cuvinte, prea puține ca să dovedească continuitatea...
Totuși, această teză aberantă a romanizării poate fi ușor demontată, atât cu argumente logice cât și cu argumente bazate pe izvoare istorice. Mai mult decât atât, chiar și marea mistificare a "limbii de împrumut" pe care am vorbi-o poate fi demontată cu știința lingvisticii. În această direcție avem argumentele Dicționarului etimologic al limbii române, realizat cu trudă de dr. Mihai Vinereanu și studiile multor altor cercetători.
În acest episod al emisiunii Adevăruri tulburătoare vă invit să aflați lucruri deosebit de interesante despre limbajul tehnic al dacilor, păstrat până astăzi, și să vă minunați de câteva dezvăluiri despre existența unor documente extrem de vechi ce vorbesc despre istoria strămoșilor nosștri geto-dacii.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)