proba

hgfhfhfghfhfh
hfhgfhfhuyyuyuiyuiyuiy

The Last Supper (2012)


VIKINGII SEZONUL I EPISODUL 9 - All Change -SFARSIT DE SEZON 1 HD

VIKINGII SEZONUL I EPISODUL 8 - Sacrifice HD

VIKINGII SEZONUL I EPISODUL 7 - A King's Ransom HD

VIKINGII SEZONUL I EPISODUL 6 - Burial of the Dead HD

.............


VEZI TOATE EPISODELE

VIKINGII SEZONUL I EPISODUL 5 - Raid HD

VIKINGII SEZONUL I EPISODUL 4 - Trial HD

............

VEZI TOATE EPISODELE

VIKINGII SEZONUL I EPISODUL 3 - Dispossessed HD

VIKINGII SEZONUL I EPISODUL 2 - HD

VIKINGII SEZONUL I EPISODUL 1 - Rites of Passage HD

Maria Tănase. Film documentar din arhiva TV


MARIA TĂNASE, CELEBRATĂ DE GOOGLE. Motorul de căutare şi-a modificat, miercuri, logoul pentru a o sărbători pe Maria Tănase, la împlinirea a 100 de ani de la naşterea celebrei cântăreţe române. Noul logo al Google o prezintă pe Maria Tănase în timp ce cântă. Totodată, în noul logo, prima literă din cuvântul "Google" este înlocuit cu chipul cântăreţei române desenat, în timp ce prima literă "o" este înlocuită cu un microfon la care artista interpretează un cântec. Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.
MARIA TĂNASE, cântăreața de muzică populară devenit AGENT SECRET
 MARIA TĂNASE s-a născut la 25 septembrie 1913, la București. A urmat timp de un semestru cursurile Liceului 'Spiru Haret", apoi pe cele ale Liceului de fete 'Ion Heliade Rădulescu". A debutat la Teatrul de revistă "Cărăbuș" (1934).

MARIA TANASE, în 1934, a imprimat 'Mansarda', o romanță de Nello Manzatti, la casa de discuri 'Lifa Record', aceasta fiind prima imprimare a artistei. Doi ani mai târziu, a mai imprimat alte două cântece populare intitulate 'Cine iubește și lasă' și 'M-am jurat de mii de ori', sub supravegherea etnomuzicologilor Constantin Brăiloiu și Harry Brauner.
MARIA TANASE a debutat la postul de Radio București, la 20 februarie 1938, unde a fost acompaniată de taraful Ion Matache din Argeș, și a susținut, în direct, un program de cântece românești la emisiunea 'Ora satului': 'M-am jurat de mii de ori', 'Șapte săptămâni din post', 'Ce-i mai dulce ca alvița', 'Cine iubește și lasă', 'Geaba mă mai duc acasă', 'Mărie și Mărioară', 'Țigăneasca', 'Când o fi la moartea mea'.
MARIA TANASE 100 - concert Nicolae Voiculeţ la 100 de ani de la naşterea Mariei Tănase
De asemenea, MARIA TANASE și-a făcut debutul și la Teatrul Alhambra (septembrie 1938). În noiembrie 1938, a încheiat un contract cu restaurantul "Dory-Parc', devenit, apoi, "Neptun", cântând și pe estradele restaurantelor "Luxandra" și "Parcul Luther".
MARIA TANASE a susținut concerte de muzică românească în folosul Crucii Roșii. A fost desemnată să reprezinte cântecul popular românesc la Expoziția universală de la New York (mai 1939).
MARIA TANASE A  făcut turnee în Italia, la Roma și Milano, apoi în martie 1941, în Turcia, unde a cântat la teatrul de revistă 'Melody Revue' de la Istanbul.
MARIA TĂNASE, celebrată de GOOGLE la 100 de ani de naştere. Viaţa unei voci fără egal
 A avut roluri pe scena Teatrului Național, în 'Cadavrul viu' de Lev Nikolaevici Tolstoi (1945) și 'Horia' de Mihail Davidoglu (1956), și a cântat în filmele 'Se aprind făcliile' (1939, film care nu mai există), 'România' (1947), 'Ciulinii Bărăganului' (1958) și în scurt-metrajul 'Amintiri din București' (filmat în 1958). De asemenea, a cântat în opereta 'Mascota' de Edmond Audran (1944) și a avut rolul principal în comedia muzicală 'Sfinxul de la Hollywood' de Ralph Benatzky (1946).
De asemenea, a interpretat o serie de cântece românești de mare popularitate la inaugurarea noii fundații a Societății Române de Radiodifuziune din 28 octombrie 1946.
În 1952, MARIA TANASE a fost solicitată să profeseze la Școala medie de muzică nr. 1 din București, în cadrul unei catedre de cânt popular nou creată, unde le-a avut eleve pe Victoria Darvai, Ileana Constantinescu, Natalia Șerbănescu.
În 1953, MARIA TANASE lansează cântecele "Dragi mi-s cântecele mele" (aranjament revuistic de Henry Mălineanu) și "Aseară vântul bătea" (cântec popular din Ardeal) cu prilejul celui de-al IV-lea Festival Mondial al Tineretului și Studenților, desfășurat la București.
Începând cu 1954 a imprimat la Radio și la casa de discuri Electrecord (în 1958), patru cântece populare românești traduse și adaptate în franceză de Nicole Sachelarie, cumnata artistei 'Doina de Dolj', 'La malédiction d'amour' ('Cine iubește și lasă'), 'Danse montagnarde' ('Uhăi, bade'), 'Tiens, tiens, tiens et na' ('Iac-așa'). Acestea au fost editate pe un disc mic Electrecord (EPC 138), iar apoi au fost incluse, împreună cu alte cântece ale artistei în limba română, pe un disc editat în colaborare cu casa franceză 'Le Chant du Monde', disc distins în 1965 cu 'Grand prix du disque' decernat de Academia 'Charles Cros' din Paris.

În 1955 a fost laureată a Premiului de Stat pe 1954, distincție acordată pentru interpretarea cântecelor populare și decorată cu Ordinul Muncii. În 1958 a primit titlul de "Artistă emerită".
MARIA TANASE, CE A LĂSAT CU LIMBĂ DE MOARTE
MARIA TANASE a întreprins un nou turneu, în Bulgaria (1959), pentru o lună de zile.
În 1963 i-a apărut o culegere de melodii populare sub titlul: 'Cântecele mele'. A fost prezentatoare, în cadrul turneului pe care l-a făcut împreună cu orchestra "Taraful Gorjului", dar în același timp și interpretă, cântând piese din repertoriul ei și pe texte proprii.
A fost însă nevoită să-și întrerupă turneul din cauza bolii (cancer pulmonar), medicii sfătuind-o să se interneze la Spitalul oncologic bucureștean. Și-a pregătit testamentul, odată cu care lasă posterității, sub titlul "Femeia dacă", versuri imortalizate în pagina-manuscris. A murit la 22 iunie 1963. Redăm un mic pasaj:
 Cu limba de moarte ii rog sa nu aduca la cunostinta moartea mea, cu exceptia oficialitatilor si in orice caz inmormantarea mea sa fie anuntata cu o zi mai tarziu celor care m-au cunoscut. Nu vreau mascarada si panorama. Dupa disparitia mea as dori ca pe un drum secetos sa se scobeasca  danc o fantana pentru cei insetati, iar dupa moarte sa-mi care cineva apa cu cofa la cimitir timp de sase saptamani. Tot ce am hartii, scrisori, culegeri, ce sint in sacul de panza alba sa-mi fie puse in sicriu - asa as dori daca as putea- sa nu jignesc pe nimeni din familie sau din conducerea tarii.
  MARIA TANASE: Un milion de oameni au condus-o pe ultimul drum
 Adora luxul, Maria avea o croitoreasă care îi făcea cele mai frumoase rochii. „Avea o croitoreasă care îi făcea rochii frumoase. Purta pe scenă rochii frumoase. Nu pregeta să cheltuiască o bună parte din câştig în mîndria ei de interpretă a celui mai pur cântec popular. În viaţa de toate zilele rămînea însă aceeaşi modest înveşmântată fată a moşului Tănase", notează undeva Harry Brauner, cel care i-a stat alături în vremurile de început ale carierei sale. Vicioasă din fire, Maria Tănase se stinge din viaţă la 22 iunie 1963 din cuza cancerului la plămâni. Înainte să moară, aceasta dictase unui notar ultimele dorinţe. Maria a dorit să fie înmormântată cu hainele alese de ea, şi cortegiul funerar să nu fie motiv de „mascaradă şi panoramă”. Şi-a dorit ca după moartea ei să se facă o fântână „pe un drum secetos, dornic de apă", pentru ca drumeţii să îşi potolească setea. În cele din urmă, a lăsat câteva rânduri speciale dedicate soţului ei, Clery Sachelarie cu care se măritase în anul 1950. „Culege-mi visele pe care le-am croit lângă tine şi împarte-le oamenilor”. Istoricul Dan Falcan povesteşte că la înmormântarea artistei au venit aproape un milion de oameni, iar în România a fost declarată zi de doliu naţional.
 MARIA TANASE a fost iubita lui Constantin Brâncuşi
 Ca un omagiu adus artistei, în 1969 se instituie, la Craiova, Festivalul-Concurs Național al Interpreților Cântecului Popular Românesc 'MARIA TĂNASE', ce se desfășoară o dată la doi ani.
De-a lungul carierei sale, MARIA TANASE i s-au atribuit calificative precum "Privighetoarea", "Ciocârlia", "Luceafărul", "Ambasadoarea cântecului nostru popular", "Regina cântecului românesc", "Steaua", "Prințesa liricii sentimentale și a cântecului românesc" sau "Măria cântecelor", "Pasăre măiastră".
Din repertoriul alcătuit din aproapee 400 de cântece din toate regiunile țării, mai amintim: 'Aguridă', 'Am ibovnic la Mizil', 'Am iubit și-am să iubesc', 'Aseară ți-am luat basma', 'Aseară vântul bătea', 'Aș ofta să-mi iasă focul', 'Astă noapte te-am visat', 'Bade, din dragostea noastră', 'Bătrânețe, haine grele', 'Bun îi vinul ghiurghiuliu', 'Butelcuța mea', 'Lume, lume' ș.a. AGERPRES
MARIA TANASE 100 - concert Nicolae Voiculeţ la 100 de ani de la naşterea Mariei Tănase
Concertul „Sunet pentru suflet”continuă seria evenimentelor ce marchează împlinirea unui centenar de la naşterea Mariei Tănase (25 septembrie) şi va include în repertoriu diferite genuri muzicale precum: folclorul, muzica sacră şi jazz-ul.





VIKINGII SEZONUL 1 2013 HD


History  - televiziunea numărul 1 pe nişa de documentare din România - va difuza serialul de mare succes în SUA „Vikingii”, în premieră în România din 21 octombrie. Episoadele acestui serial vor fi difuzate în fiecare zi de luni, de la ora 22:00. Michael Hirst, unul dintre cei mai mari creatori de poveşti din industria de film (Academy Award pentru filmul Elizabeth, nominalizări Emmy şi Globul de Aur pentru serialul The Tudors), a realizat scenariul şi producţia acestei drame. Filmat în Irlanda, „Vikingii” urmăreşte aventurile lui Ragnar Loţbrok (Travis Fimmel, The Beast, Baytown Outlaws), un bărbat plin de iniţiativă, care încearcă permanent să-şi depăşească limitele şi să descopere noi lumi care aşteaptă să fie cucerite.
Ragnar este un tânăr fermier, cu o familie frumoasă, nemulţumit însă de politica impusă de conducătorul local, Earl Haraldson (Gabriel Byrne, In Treatment, Usual Suspects). Acesta trimite în fiecare vară raidurile vikinge doar în est, către ţările baltice şi ţinuturile ruseşti, unde populaţia este foarte săracă. „Vikingii” prezintă astfel ambiţiile lui Ragnar de a descoperi alte civilizaţii spre vest, dincolo de mare, şi aventurile prin care trece în călătoriile sale. Alături de prietenul său, Floki (Gustaf Skarsgard, The Way Back), construieşte o nouă generaţie de corăbii – mai rapide, mai uşoare şi mai frumoase decât orice alte nave realizate până atunci.
Alături de Fimmel, Byrne şi Skarsgard, în serial joacă şi Kateryn Winnick (Bones, Love and Other Drugs), întruchipând-o pe Lagerta, o războinică puternică şi soţia lui Ragnar. Jessalyn Gilsig (Glee, Heroes, Nip/Tuck, Friday Night Lights) este Siggy, frumoasa soţie a lui Earl Haraldson, George Blagden (Les Miserables, Wrath of the Titans) este Atelstan, un tânăr şi inocent călugăr creştin, capturat de Ragnar în timpul primului său raid în Anglia, iar Clive Standen (Camelot, Robin Hood) este Rollo, fratele impulsiv şi iresponsabil al lui Ragnar.
Heater Jones, vicepreşedinte al departamentului de programe în cadrul A+E Networks UK, afirmă: „Suntem încântaţi că History va oferi în premieră în România acest serial celebru. Este exact tipul de program pe care vrem să îl oferim telespectatorilor noştri – o combinaţie captivantă între adevărul istoric şi legendă, spusă prin intermediul unei drame fascinante”.
Poveştile extraordinare de viaţă şi aventurile acestor războinici sunt prezentate în Vikingii, drama descriind lumea acestor războinici, comercianţi şi exploratori ai Evului Mediu - nu din perspectiva unui străin, ci prin ochii societăţii vikinge...
Cuvântul „viking” a fost sinonim cu brutalitatea, teroarea şi misterul, încă de la apariţia primilor războinici nordici de-a lungul coastelor Angliei şi Franţei, la sfârşitul secolului al VIII-lea. Notorietatea cruzimii lor a rămas în istorie şi, chiar dacă Vikingii sunt încă descrişi astfel în cultura populară, realitatea este mult mai complexă, profundă şi puternică decât reputaţia lor.  Cu toate că serialul Vikingii abundă în conflicte, lupte şi vărsare de sânge, caracteristice acelor vremuri extrem de dure, în inima poveştii se află saga unei familii.
Serialul prezintă şi credinţele religioase ale vikingilor, ultimii păgâni din istorie, care se închinau zeilor antici precum Odin, Thor, Freya şi Loki. Pe lângă faptul că este un luptător neînfricat, Ragnar îmbrăţişează tradiţiile şi devotamentul faţă de zei, pretinzând că era un descendent direct al lui Odin, zeul războinicilor căzuţi în luptă şi totodată zeul curiozităţii.
În SUA, Vikingii au cucerit 6,2 milioane de telespectatori în seara premierei, dintre care 2,7 milioane de adulţi cu vârsta cuprinsă între 25 şi 54 de ani şi 2,5 milioane de persoane între 18 şi 49 de ani. După nouă săptămâni de transmisie, „Vikingii” a devenit serialul anului, numărul 1 în topul serialelor difuzate de televiziunile prin cablu, cu o medie de 4,3 milioane de telespectatori, dintre care 2 milioane de adulţi cu vârsta cuprinsă între 25 şi 54 de ani şi 1,8 milioane de persoane între 18 şi 49 de ani. În prezent, a fost încheiat un nou contract pentru realizarea celui de-al doilea sezon.
„Vikingii”, serialul cu nouă episoade de câte o oră, este o co-producţie irlandezo-canadiană, realizată de World 2000 şi Take 5 Productions. Michael Hirst a fost producător executiv alături de Morgan O’Sullivan de la World 2000 (The Count of Monte Cristo, The Tudors), John Weber de la Take 5 Productions (The Tudors, The Borgias), Sherry Marsh, Alan Gasmer, James Flynn (The Tudors, The Borgias) şi Sheila Hockin (The Tudors, The Borgias). Dirk Hoogstra şi Julian P. Hobbs au fost executivii care s-au ocupat de producţie din partea History.

VEZI EPISODUL 1 ► Rites of Passage

VEZI EPISODUL 2 ►Wrath of the Northman

Wrath of the Northmen

Wrath of the Northmen

VEZI EPISODUL 3 ► Dispossessed

VEZI EPISODUL 4 - Trial

VEZI EPISODUL 5 - Raid

VEZI EPISODUL 6 - Burial of the Dead

VEZI EPISODUL 7-A King's Ransom

VEZI EPISODUL 8 - Sacrifice

VEZI EPISODUL 9- All Change -SFARSIT DE SEZON 1

 

 


VIKINGII SEZONUL II 2014 HD

History Channel a anuntat ca serialul Vikings a primit sezonul 2, care va avea 10 episoade si va debuta in 2014.
Vikings, primul serial scriptat al celor de la History, a debutat cu 6.2 milioane de telespectatori la inceputul lunii martie, fiind atat un succes comercial cat si un succes critic.
Episodul urmator din Vikings va fi adevaratul test al serialului, care nu va mai beneficia de lead-in din partea miniseriei The Bible.

The Pillars of the Earth – EPISODUL 4 “Battlefield”

In episodul 4 acțiunea se mută cu patru ani mai târziu, la castelul Lincoln, în mijlocul luptelor continue dintre Stephen și Matilda.
În acest timp, Percy se recuperează după o răceală, dar Regan decide să-i scurteze zilele în favoarea preaiubitului ei fiu, William, care acum va moșteni titlul tatălui său. Însă, în cadrul unei audiențe cu regele, acesta le spune că mai există un pretendent la titlul său, cavalerul Richard de Kingsbridge, fratele Alienei, întors din război.
Din nou, familia Hamleigh, alături de Waleran, complotează împotriva Kingsbridgelui, devenit prosper în ultimii ani prin târgul săptămânal ținut aici. Catedrala este într-o stare vizibil avansată de construcție, iar printre locuitori o regăsim pe Aliena, acum o vestită târgoveață care s-a îmbogățit de pe urma comerțului cu lână.  Planul de vitregire a veniturilor mănăstirii nu întârzie să apară, Waleran interzicându-i lui Philip să mai țină târgul în lipsa unei așa-zise licențe din partea regelui, pe care, de altfel, starețul o avea, dar care fusese furată de Remigius la ordinul lui Waleran. În vizita lui la catedrală, Waleran își întâlnețte fantome ale trecutului, chipurile sculptate de Jack în piatră amintindu-i de supraviețuitorul pe care, aparent, îl văzuse arzând pe rug cu ani în urmă. Jack și Aliena petrec tot mai mult timp împreună.

H

The Pillars of the Earth –EPISODUL 3 “Redemption”

În Wincester, tatăl Alienei e adus în piața orașului pentru a fi executat, Aliena apare alături de Richard și cere îndurare regelui pentru tatăl ei. Stephen îi acordă posibilitatea fratelui ei de a-l sluji în arme. Cei doi frați sunt martorii execuției tatălui lor.
Cei doi orfani, merg la preotul care l-a spovedit pe tatăl lor pentru a primi banii lăsați de tatăl lor pentru ei, dar preotul le cheltuise din bani, acum fiind nevoiți să caute soluții pentru a-l putea trimite pe Richard în armata lui Stephen.
Între timp, în Kingsbridge starețul face calcule privind construcția, iar Tom, alături de câțiva oameni merge la carieră pentru a aduce piatră. Aici însă, William le interzice acest lucru, cel mai sigur din ordinul mamei sale, dar acceptă un eventual compromis în cazul în care un om al lui Tom, îl va invinge pe Walter, omul lui de nădejde (o namilă de om, de fapt), în duel. Jack se oferă, dar,  învins. este ologit de mâna stângă, astfel, nemaiputându-și continua lucrul la statuia Sf. Adolphus. Philip e hotărât să nu cedeze în fața vicleniei noilor stăpâni ai Shiringului și noaptea, împreună cu câțiva zidari și ceilalți călugări se prezintă în fața lui William cântând imnuri religioase, moment în care răsare soarele, iar acesta, vizibil înfricoșat de puterea divină și speriat de damnarea eternă pentru nerespectarea unui om al bisericii (vedem un punct slab al lui) îi lasă să exploateze piatra din carieră, dând fuga la mămica Regan și vedem ceea ce deja suspectam – indicii ale unei relații nefirești între cei doi și am un sentiment că acțiunile instinctive sunt rodul unui complex matern al lui William.

The Pillars of the Earth EPISODUL 2 “Master Builder”

Episodul 2 al miniseriei se concentrează în mare parte pe acțiunile din jurul mănăstirii din Kingsbridge, unde Tom, alături de copiii săi și de Ellen și Jack, ajung în căutarea unui loc de muncă, iar Tom își regăsește pruncul pierdut în pădure, îngrijit îndeaproape de fratele John.  Deoarece starețul Philip nu le promite locuri de muncă pe motive financiare, deși biserica avea nevoie de reparații, Jack stârnește un incendiu care le va oferi posibilitatea de a munci, cu toate că, Philip le spune încă o dată că nu va putea să-i plătească corespunzător. Jack, însă, îl convinge pe Tom să rămână și să construiască o catedrală în schimbul adăpostului și mâncării.  În incendiu, relicva sfântă despre care se credea că e capul Sf. Adolphus este distrusă, starețul fiind nevoit să înlocuiască relicva sfântă cu un craniu din osuarul mănăstirii pentru a menține moralul oamenilor și, totodată, renumele mănăstirii.

The Pillars of the Earth ep 1

Primul episod plasează acțiunea în anul 1120 d.Hr. în mijlocul a ceea ce pare a fi naufragiul unei corăbii ce transporta pe prințul moștenitor al coroanei engleze, fiul lui  Henry I (succesorul lui William Cuceritorul), William Adelin, și problema moștenirii coroanei, în sălile regale engleze, deoarece, prințul înecat era singurul băiat legitim al regelui, acum tronul revenindu-i, conform legii, fiului Matildei (Maud), fiica lui Henry I, încă o copilă în momentul accidentului.

Apoi, acțiunea se mută cu 15 ani mai târziu în jurul mănăstirii din Kingsbridge, unde starețul muribund, James, îi destăinuie starețului Philip faptul că deține un secret îngrozitor în legătură cu scufundarea Corabiei Albe.
Un alt destin urmărit de serial este cel al familiei Contelui de Shiring, fiica acestuia, Aliena,  respingându-i cerea în căsatorie lui William Hamleigh, fiul unor nobili aspiranți și avizi de putere, Percy și Regan Hamleigh, moment ce va declanșa obsesia tânărului răsfățat pentru Aliena și, respectiv, ura pentru tatăl și fratele ei, acum intrând în scenă familia lui Tom Constructorul, angajat de William pe care refuză să-l plătească și îl alungă.
Pentru a putea să-și hrănească cei doi copii (Alfred și Martha) și soția însărcinată, Tom caută cu disperare un loc de muncă, iar în urma unui accident îi intâlnesc pe Ellen, o femeie frumoasă și misterioasă ce locuiește într-o peșteră din pădure, și pe fiul ei Jack, un tânăr scump la vorbă, dar foarte talentat la sculptură. Mai târziu, Ellen îi spune că Jack este fiul unui supraviețuitor al unui naufragiu pe care ea, ca ucenică ce se pregătea pentru a deveni calugăriță, îl salvează și, ulterior, de care se și îndrăgostește.


Fetih 1453 (2012)

După mulți ani de asuprire din partea Imperiul Otoman care în 1453 i-a izgonit pe toți locuitorii Constantinopolului, un sultan ambițios în persoana lui Mehmed II-lea va duce o campanie măreață pentru eliberarea Constantinopolului de sub robia otomanilor. Până să ajungă la porțile propriei cetăți, sultanul Mehmed II-lea va trebui să treacă peste multe pericole care îi vor ingreuna și mai mult misiunea pe care a jurat să o ducă la bun sfârșit .Vestea campaniei sale împotriva imperiului a ajuns și la urechiile lui Uluibatli Hasan care va încerca să impiedice oastea condusă de Mehmed și să ajungă la Constantinopol prin orice mijloc posibil. Feith 1453 este un film care evocă istoria secolului și multele războaie purtate contra Imperiului Otoman.

Der Untergang – Ultimele zile ale lui Hitler (2004)

O nominalizare Oscar, o nominalizare Academia Europeana de Film.
În toiul unei nopţi de noiembrie, în 1942, mai multe tinere sunt escortate de ofiteri SS prin pădure, către “Vizuina Lupului”, cartierul general al lui Hitler din estul Prusiei. Tinerele sunt candidate la postul de secretară personală a Fuhrer-ului. Printre ele se află şi Traudl Junge (Alexandra Maria Lara), în vârstă de 22 de ani, o tânără cu chip proaspăt din Munchen.
Femeile sunt aduse în sala de aşteptare din faţa biroului personal al lui Hitler şi fiecare este dornică să facă o impresie cât mai bună. Uşa biroului se deschide şi intră Adolf Hitler (Bruno Ganz). Femeile se ridică în picioare, iar Fuhrer le întâmpină, rând pe rând, cu o strângere de mână şi întrebarea de unde provin. Traudl este aleasă pentru post şi tânăra e copleşită de bucurie la gândul că îşi va servi ţara alături de Fuhrer-ul său.
Berlin, 20 aprilie 1945: Hitler s-a retras într-un sistem de buncăre construit sub Cancelaria Germaniei. Traudl Junge doarme în camera ei, ascunsă adânc în subteran. Este trezită din somn de zguduiturile produse de focurile de artilerie. Inamicul se apropie.
Armata rusă înconjoară Berlinul într-un cerc tot mai strâns. Capitala a fost transformată în ruine. Înfrângerea Germaniei este inevitabilă. Numai o mână de soldaţi mai continuă luptele în stradă, susţinuţi de trupele de miliţie Volkssturm (Furtuna Poporului) şi copiii din rândul Tinerilor Hitlerişti. Unul dintre aceşti copii, Peter (Donvan Gunia), are 13 ani şi este mândru că a distrus două tancuri ruseşti. Tatăl lui Peter, evident şocat de imaginea copilului său cu un lansator de rachete în mână, îl imploră să lase arma jos şi să vină acasă. Baiatul refuză şi tatăl avertizează mica bandă că totul e pierdut şi că, peste numai câteva zile, vor fi cu toţii morţi.
În buncărul lui Hitler, amanta acestuia, Eva Braun (Juliane Kohler), organizează pregătirile pentru sărbătorirea celei de-a 56-a aniversări a Fuhrer-ului. Pentru o ultimă dată, liderii regimului nazist se vor aduna să bea şampanie la o recepţie. Printre ei se numără şi Ministrul Afacerilor Interne, Heinrich Himmler, care îl imploră pe Hitler să se refugieze din Berlin într-un loc mai sigur. Hitler refuză. Nu va părăsi niciodată oraşul. Aghiotantul lui Himmler este Herman Fegelein, soţul multiubitei surori a Evei. El îşi îndeamnă cumnata să îl convingă pe Hitler să fugă din Berlin, pentru că peste numai câteva zile, Aliaţii vor ajunge la Cancelarie.
PARTEA 1

PARTEA 2

Trezirea – Conexiuni Divine

,,Trezirea,, acopera subiecte controversate si probleme importante cu care se confrunta umanitatea,incercand sa ofere solutii si alternative privite din perspectiva unei adevarate spiritualitati care se disociaza clar de religia institutionalizata.
Documentarul ofera o perspectiva si o imagine de ansamblu asupra problemelor reale cu care ne confruntam si pune accent pe inportanta relatiei pe care trebuie s-o avem cu natura,respingand mentalitatea profitului cu orice pret care domina omenirea in vremurile actuale.

Golgota Basarabiei (2010)

Documentarul prezintă teroarea la care a fost supusă populaţia românească din Basarabia, Bucovina de Nord şi ţinutul Herţa de către bolşevici, cu scopul deznaţionalizării şi depopulării acestor regiuni româneşti: sute de mii de crime şi deportări în lagărele comuniste, copii trimişi în lagăre, departe de părinţii trimişi în alte lagăre ori executaţi, intelectualitatea executată, preoţii ucişi, biserici dărâmate.


Desert Flower – Floarea deşertului (2009)

Un coridor din sediul new-yorkez al Naţiunilor Unite. O tînără femeie încearcă să se calmeze: Waris Dirie urmează să ţină primul ei discurs în faţa Naţiunilor Unite. A străbătut un lung drum. Ca într-un basm, Waris, născută în Somalia, a devenit unul dintre cele mai căutate manechine ale lumii. Provenită dintr-o familie de crescători de capre nomazi, drumul fascinant al lui Waris a călăuzit-o din deşerturile Africii de Nord pe copertele celor mai prestigioase reviste de modă. La 13 ani a fugit din faţa unui măritiş forţat şi a rătăcit prin deşert zile în şir înainte de a ajunge în capitala Mogadishu. Rudele au trimis-o la Londra, să fie servitoare în ambasada Somaliei, unde şi-a petrecut anii adolescenţei fără să apuce să înveţe să citească.

Get Adobe Flash player

Blue Caprice (2013)

Un băiat abandonat este ademenit în SUA și atras în umbra unui tată periculos. Inspirat de evenimente reale care au dus la atacurile “lunetiştilor din Beltway” în anul 2002.

 

 

 

 

 

 

 

PARTEA 1


PARTEA 2

Lo Sfidante – Sfidatorul(2009)

“Sfidatorul” (“Lo Sfidante”) este un film documentar produs de MareNectaris Center. MareNectaris este un centru pentru Dezvoltare Personala a carui intentie este de a oferi instrumente pentru cresterea gradului de constientizare si de realizare a potentialului uman.
Cuvântul SFIDĂTOR indică un complex de forţe care acţionează în câmpul conştiinţei umane cu scopul de a o slăbi şi de a o menţine într-o stare inconştientă şi identificată cu construcţii mentale ireale.

 

Toate fiintele  umane nascute pe minunata noastra planeta au dreptul sa traiasca o viata plina, fericita si intensa, o viata care exprima in sine irepetabila unicitate ce tanjeste dupa darul intelepciunii si care contribuie activ la imunatatirea conditiilor de viata ale intregii comunitati omenesti.
Acesr drept, aceasta mostenire naturala a unei vieti extraordinare a fost umbrita...
De catre ce?...
Ce se interpune intre noi si viata pe care o dorim, intre noi si visele pe care le dorim implinite si pacea pe care dorim sa o simtim?...
Am fost conditionati sa credem ca cava din afara noastra este cauza nefericirii dar nu este asa...
Ceva ce se manifesta in noi dezlănțuie în afara "iadul" de la care vrem să fugim, dar de care nu ne putem lipsi de. Ceva de care nu suntem conștienți, pentru că nimeni nu ne-a explicat niciodată  unde să sa cautam, cu excepția, desigur, tuturor tradițiilor de introspectie, care au o bază în Adevăr, pentru că toate, fără excepție, indică întotdeauna punctul exact unde să sa cauti și modul exact de a te elibera.
Un ansamblu de forțe acționează asupra fiecaruia dintre noi, în scopul de a ne priva de putere, de a ne face fricosi, slabi, neincrezatori, emoțional atașat de obiceiurile proaste, invatandu-ne sa amanam mai degrabă decât de a acționa. Acest ansamblu de forțe este susținut de necunoasterea noastra fata de mijloacele utilizate pentru a ne privează de putere, dar aceasta stare poate fi inactivata, pentru a permite în cele din urmă Constiintei să se desfășoare asa cum este în realitate.
Acest film documentar identifică acest ansamblu de forțe cu Sfidatorul, Oponentul. Un cuvânt de convenienta, cum ar fi un semnal indicator. Spre o realitate fata de care este timpul pentru a fi descoperita, pentru a-i face față și pentru a o răspândi.
În film, vom vedea cum adversarul ne deposedeaza de putere, ce fel de mijloace utilizează pentru a face acest lucru, și o posibilă cale de ieșire, care ne conduce spre eliberarea din interactiunea daunatoare cu acesta.

Oglinda Neagra 2013

Un serial în care se ia în discuţie dependenţa noastră de tehnologie şi efectele secundare generate de aceasta. Producţia se constituie într-o critică virulentă la adresa societăţii de azi şi, în special, la adresa aparatului guvernamental.
“Black Mirror” este o miniserie în trei părţi creată de Charlie Brooker şi produsă de Zeppotron pentru Endemol. Referindu-se la conţinutul şi la structura programului, Brooker a remarcat faptul că fiecare episod are o nouă distribuţie, un alt decor şi chiar o realitate diferită, dar toate abordează felul în care trăim acum. Pe scurt, este vorba despre dependenţa noastră de tehnologie şi despre efectele secundare generate de această adicţie. “Oglinda neagră” este ceea ce vedem pe fiecare perete, birou sau ceea ce oricine ţine în mână pe parcursul unei zile obişnuite: ecranul rece şi subţire al unui televizor, monitor sau al unui smartphone.

The Greatest Game Ever Played (2005) HD

Aceasta poveste inspirata despre triumf in pofida tuturor obstacolelor este un alt film pe placul publicului care poarta marca Walt Disney Pictures.

Tanarul jucator de golf Francis Ouimet (Shia LaBeouf) nu are nimic in afara de talentul sau si visul de a provoca cei mai mari sportivi care joaca la cel mai inalt nivel.

Un copil din clasa de mijloc ce se zbate intre mizerie si o viata privilegiata are o dorinta nestavilita de victorie care se transforma intr-o etalare pasionanta de sentimente, indemanare si determinare



PARTEA 1

PARTEA 2

ATILA HUNUL 2001

Europa anilor 434. Războinicul Attila şi fratele său preiau conducerea hunilor, popor nomad. După moartea fratelui, Attila vrea să formeze un imperiu care să domine lumea, reuneşte prin lupte succesive triburile de huni şi visează să cucerească imperiul roman. Dorinţa de putere a tânărului hun îi nelinişteşte pe slabul împărat roman Valentin şi pe ambiţiosul general Flavius, care se aliază cu vizigoţii împotriva lui Attila. Dar Attila nu poate fi uşor învins pe câmpul de luptă. De aceea, duşmanii săi, împreună cu fiica unui conducător ucis de Attila, pun la cale un plan de anihilare.

Nostradamus: 2012

Profeţiile lui Nostradamus sunt interpretate, în acest film, prin corelarea cu mesajele unor civilizaţii antice, toate referindu-se la data de 21 decembrie 2012.

Elizabeth: The Golden Age (2007) HD

Cate Blanchett, incoronata cu un Oscar, revine in rolul care a lansat-o in 1998, Elizabeth. Isi regaseste curtea aproape intacta in frunte cu regizorul Shekhar Kapur si actorul Geoffrey Rush, intr-o poveste in care drama istorica este impodobita cu tradari si amoruri: Elizabeth: The Golden Age. Nou venit la curte este Clive Owen, in rolul lui Sir Walter Raleigh.

In 1585, regina Elizabeth deja incheiase aproape trei decenii de domnie, presarati cu sange si tradari inabusite. Contextul international nu este unul prielnic reginei: Philip II al Spaniei, sprijinit de Roma si de Inchizitie, incearca sa impuna un tratat protestantei eretice care sa readuca Anglia in sanul bisericii romano-catolice. Pregatindu-se pentru apararea regatului, Elizabeth incearca sa echilibreze vechile vasalitati regale cu pasiunea sa pentru Raleigh. Incapabila sa-si stapaneasca patima amoroasa, Elizabeth isi incurajeaza doamna de onoare, Bess, sa se imprietenesca cu Raleigh pentru a-l putea tine la curte, dar intre cei doi deja se instaleaza intimitatea.

Filmul este povestea unei femei indragostite, obligata sa-si cenzureze iubirea, sa-si loveasca nemilos dusmanii si sa-si pastreze nestirbita imaginea de simbol al puterii. Regizat de Shekhar Kapur, filmul se bazeaza pe scenariul lui William Nicholson (Gladiator) si Michael Hirst (Elizabeth). Echipa a reusit sa recreeze curtea regala din sec. XVI , adesea utilizand situri istorice ca fundal al dramei sau filmand in Studiourile Shepperton de langa Londra. Multi coechiperi il cunosteau pe Kapur din filmul precedent, printre ei aflandu-se operatorul Remi Adefarasin, monteurul Jill Bilcock, autoarea costumelor Alexandra Byrne, sau cea care a semnat machiajul si coafurile: Jenny Shircore.

Autorul decorurilor Guy Hendrix Dyas si compozitorii Craig Armstrong si Ar Rahman sunt printre noii-veniti in echipa.
PARTREA 1

PARTEA 2

JFK-1991

Un amestec de dovezi clare şi speculaţie despre moartea preşedintelui Statelor Unite, John F. Kennedy pe 22 noiembrie 1963. Un avocat din New Orleans, Jim Garrison, redeschide dosarul şi analizează foarte critic probele şi concluziile F.B.I.-ului. Faptul că îşi bagă nasul unde nu ar trebui şi pune cu insistenţă întrebări care le creează dificultăţi autorităţilor, s-ar putea să îi pună viaţa bărbatului în pericol. Însă el nu se opreşte din cercetările lui şi curând descoperă nişte legături ciudate cu războiul din Vietnam.
Spirit fatis polemic, Oliver Stone a continuat, dupa “Nascut pe 4 iulie”, impresionantul sau film despre perioada urmatoare Razboiului din Vietnam, cu “JFK”, o pelicuta care a infuriat si a uluit in egala masura, care ridica si astazi o multime de intrebari si copleseste prin insistenta asupra versiunii conspiratiei in explicarea mortii presedintelui american.
Bineinteles, multi cred ca nu cunoastem tot adevarul despre asasinarea lui John F. Kennedy pe 22 noiembrie 1963. Chiar credem ca Lee Harvey Oswald a actionat de unul singur? Ne-a furnizat raportul comisiei Warren, care incerca sa ofere niste concluzii, un raspuns satisfacator? Desi sunt multi cei care s-au intrebat, de-a lungul timpului, daca nu cumva a existat un complot in spatele acestui asasinat, Stone a mers mai departe si a transpus pe ecran o parte dintre numeroasele teorii care circula, regizand un film fascinant, care ridica mai multe semne de intrebare decat rezolva. In centrul filmului se afla Jim Garrison (Kevin Costner), procurorul general al districtului New Orleans, care a avut propria teorie despre cine I-a impuscat pe Kennedy si a condus o investigatie din 1966 pana in 1969. Stone nu adera, pe buna dreptate, la toate ideile lui Garrison  despre care multi credeau ca este un tip necontrolat care nu facea diferenta intre indiciile reale si teoriile nebunesti despre conspiratie , dar le foloseste ca punct de plecare si centru de greutate al filmului , pur si simplu pentru ca acesta a fost singurul om din SUA care a incercat vreodata sa aduca pe cineva in fata justitiei pentru ca ar fi comis probabil cea mai faimoasa crima a tuturor timpurilor (si care ramane nerezolvata pana la capat si in ziua de azi , fapt socant daca ne gandim cati oameni i-au fost martori).
Folosind filmari de arhiva – inclusiv filmul de amator, de trista faima, al lui Abraham Zapruder, flashbackuri, reconstituiri, imagini in succesiune rapida, replici si o muzica abil sincronizate, Stone asambleaza un mozaic de idei si teorii, bazandu-se pe o imensa cantitate de probe si de declaratii ale martorilor, fara sa-si dezorienteze sau sa-si prosteasca vreodata publicul. La sfarsitul celor trei ore ravasitoare, nu capatam un raspuns cert, dar suntem convinsi . daca mai exista vreo urma de indoiala in mintea noastra , ca Lee Harvey Oswald nu a avut cum sa actioneze singur.
Iar pentru cei care nu erau nascuti pe atunci sau erau prea tineri pentru a tine minte evenimentele din 1963, ele sunt toate infatisate aici , impuscarea lui Kennedy in timpul unei vizite cu masina prin Dallas, asasinarea lui Oswald de catre Jack Ruby si asa mai departe. Le vedem pe toate cu ochii lui Garrison, si Stone ne arata in mod convingator ce I-a putut face pe acest om obisnuit sa studieze atatea rapoarte si declaratii pentru a cauta urme ale unei conspiratii In care ar fi fost implicati fie CIA, fie suporteri ai lui Fidel Castro, fie grupuri de extremisti. Filmul n-ar fi reusit sa ne faca sa acceptam atat de deplin incerca-rile lui Garrison de a afla adevarul fara interpretarea remarcabila a lui Costner, care retine atentia spectatorului pe parcursul intregului film, in ciuda numerosilor actori cu greutate care apar si dispar, in roluri secundare – de la Tommy Lee Jones in rolul suspectului Clay Shaw pana la Joe Pesci, Gary Oldman (in rolul lui Oswald), Donald Sutherland, Jack Lemmon, Walther Matthau, Kevin Bacon si Sissy Spacek, toti exceptionali.
PARTEA 1

PARTEA 2

JIRO DREAMS OF SUSHI 2011 HD

În subsolul unei cladiri de birouri din Tokyo, Jiro Ono, un maestru în pregatirea sushi în vârsta de 85 de ani, lucreaza neîncetat în restaurantul sau renumit în toata lumea, Sukiyabashi Jiro. În timp ce fiul sau trebuie sa faca fata ideii ca în curând va fi nevoit sa-i ia locul tatalui sau la conducerea legendarului restaurant, Jiro-san îsi continua misiunea începuta cu decenii în urma: crearea bucatii perfecte de sushi.


The Wind That Shakes the Barley - Mângâierea vântului (2006) HD


PARTEA 1 PARTEA 2

The Queen of Versailles 2012


From Hell – Din Iad – Jack Spintecătorul 2001

In 1888, Mary Kelly (Heather Graham) și micul ei grup de prostituate din Londra merg cu greu prin mizeria de zi cu zi . Atunci când prietena lor Ann Crook este răpita, ei sunt atrași într-o conspirație greu de imaginat. Răpirea este urmata în curând de uciderea îngrozitoare unei alte femei, Martha Tabram (Samantha Spiro), și treptat evident, că acestea sunt vânați, unul câte unul și diverse prostituate sunt ucișe și mutilațe … PARTEA 1 PARTEA 2

Machine Gun Preacher (2011) HD

Inspirat dintr-o poveste reală, Machine Gun Preacher prezintă povestea vieţii lui Sam Childers (Gerad Butler), un fost traficant de droguri care decide să lase în urmă viaţa tumultoasă pe care o avea şi pleacă într-o călătorie în estul Africii. Bărbatul simte că este momentul să descopere ceva în care să creadă, pentru a-şi schimba viaţa. În momentul în care ajunge în Sudan, Childers este impresionat de lumea dezolantă din acea zonă şi mai ales de copiii antrenaţi să fie soldaţi. Astfel, bărbatul decide să construiască un refugiu pentru cei mici, chiar dacă asta înseamnă să îşi facă singur legea şi să pună mâna pe armă.

Invictus (2009) HD

Presedintele nou ales Mandela stie ca, din punct de vedere rasial şi economic, tara sa a ramas divizata din cauza  apartheid-ului.  Convins ca isi poate unifica poporul prin intermediul limbajului universal al sportului, Mandela se asociaza cu liderul echipei sud-africane de rugby in scopul castigării incredibilei competitii din 1995, de la World Cup Championship.Warner Bros. Pictures prezinta, in asociere cu Spyglass Entertainment, o productie Revelations Entertainment / Mace Neufeld şi Malpaso, “Invictus,” avandu-i pe generic pe laureatii cu Oscar® Morgan Freeman (“Million Dollar Baby,” )

The day before disclosure (2010)

Aceasta este una dintre cele mai cuprinzătoare documentare produse vreodata pe tema OZN şi prezenţa ET. Sunt prezentate atat marturiile celor mai renumiţi cercetători cat si cele ale martorilor. Implicaţiile şi impactul anticipat asupra societăţii ramane de discutat. Filmul prezintă, de asemenea fenomenul de răpire de catre ET, şi aspectele legate de aceasta.

Yi dai zong shi – The Grandmaster (2013)

Povestea lui Ip Man, marele maestru de arte marţiale, un personaj care a trăit în China între 1893 şi 1972 sub numele de Yip Kai-man şi a fost antrenorul celebrului Bruce Lee. Ip Man s-a născut şi a crescut în Foshan şi din copilărie a participat la o mulţime de concursuri de îndemânare în Pavilionul de Aur. În ziua în care Maestrul Gong vine pentru a face o ceremonie de retragere, cel care va lua locului  celui retras ar putea să fie Ip Man. Sau fiica Maestrului Gong, Er, sau cel care se auto-descrie drept nemernicul din nord-est, sau chiar Maestrul Gong.. E o eră KungFu, cu căderi şi reveniri, atacuri şi rezistenţă.

HOME-DOCUMENTAR 2009

 In cei 200 000 de ani pe  Home (2009) Pamant, omenirea a reusit in sfarsit sa perturbe echilibrul planetei stabilit de aproape patru miliarde de ani de evolutie. In acest Film HD online Subtitrat Pretul platit este unul mare, dar este prea tarziu sa fim pesimisti: umanitatea are mai putin de zece ani la dispozitie pentru a schimba trendul, sa devina mai constienti de urmarile exploatarii bogatiilor Pamantului. Prin furnizarea a unor imagini unice din peste cincizeci de tari, toate privite din aer, prin faptul ca ne impartaseste nedumeririle si ingijorarile sale, prin tot acest film, Yann Arthus-Bertrand pune o piatra de temelie pentru edificiul pe care, impreuna, trebuie sa il reconstruim
........................................... a.......................................


✍FARA INTERNET O SAPTAMANA✂

Este un experiment interesant mai ales pentru cei care lucreaza in domeniu.
Cred ca am stat cateva zile prin concediu fara internet, dar nu a fost vorba despre o saptamana. O vorba celebra spune ca “fara internet viata e … pustiu”.

That Awkward Moment – Acel moment penibil (2014)hd

Zac Efron, Michael B. Jordan şi Miles Teller joacă în această comedie despre trei prieteni buni care se găsesc într-un moment critic – un moment prin care am trecut cu toţii şi în care trebuie să luăm o decizie şi ne întrebăm:  “Aşadar…unde duce relaţia asta?”

Jason (Zac Efron) şi Daniel (Miles Teller) se află la New Zork City, unde duc o viaţă uşoară de burlaci, atunci când cel mai bun prieten al lor, Mikey (Michael B. Jordan) află că soţia lui vrea să divorţeze. Pentru a-l susţine moral, cei trei vechi prieteni jură că nu se vor mai implica sentimental niciodată şi că vor rămâne împreună, dar burlaci. Planurile lor însă sunt aruncate în aer când  Mikey începe pe nepusă masă să se întâlnească cu “fosta”, iar Jason şi Daniel se îndrăgostesc subit.  În curând, fiecare dintre ei ajunge la punctul crucial, în care survine “aşadar…” , cuvântul cel mai temut din limba engleză.